torstai 9. helmikuuta 2017

Pitääkö häillä olla teema?

Siinäpä yksi kysymys, jota olen viime aikoina pohtinut. Olen tässä pohdinassa tullut siihen tulokseen, että häillä ei välttämättä tarvitse olla teemaa, mutta se helpottaa suunnittelua huomattavasti kun on jokin tietty linja, jota seurata. Meidän häidemme kohdalla suurimmaksi "ongelmaksi" on ehkä muodostunut kahden mielessä pyörineen teeman yhdistäminen, jotka ovat keskenään hyvinkin erilaisia. Toisaalta haluaisin häihin saaristomaista rustiikkia ja toisaalta taas Breakfast at Tiffany's elokuvan henkistä vanhan Hollywoodin glamouria. Sulkevatko nämä toisensa kokonaan pois vai olisiko niiden yhdistäminen tyylikkäästi kuitenkin mahdollista? Aloitin tämän mietinnän teemaväreistä. Monethan eivät edes määrittele häilleen muuta teemaa kuin tietyn värimaailman.

Tässä ovat meidän häiden teemavärit. Tuota ensimmäistä väriä kutsuisin vaalean turkoosiksi tai vedenvihreäksi. Tämä väri tunnetaan etenkin Jenkeissä myös nimellä Tiffany blue. Muut värit ovatkin sitte valkoinen, tummansininen ja hiekan väri. Valkoinen ja tummansininen toimivat näitä teemoja yhdistävinä väreinä, sillä ne sopivat mielestäni hyvin molempiin. Tuo turkoosi tuo ripauksen sitä Breakfast at Tiffany's- elokuvan henkeä kun taas hiekan väri on ehkä enemmän saaristoon viittaava. Näistä neljästä väristä tulee mielestäni kaunis ja hyvin yhteen sointuva yhdistelmä.

Koska toiveena on tosiaan viettää häät meren rannalla on merihenkisyys ehdottomasti yksi häiden teemoista. Tämä tulee ainakin näkymään saaristolaistyylisessä ruoassa. Merihenkisyydellä tarkoitan nimenomaan Pohjoismaista saaristolaisuutta. Beach house- teema ei siis ole missään nimessä hakusessa. Nämä yllä olevat "nimikyltit" tuovat mielestäni todella kivasti tätä merellistä teemaa esille ja muutenkin tuollaiset simpukat paikkakyltteinä olisivat piristävää vaihtelua perinteisille pahvilapuille :)

Olemme miettineet, että haluaisimme häihin sikaribaarin kun mies tykkää niitä muutenkin juhlissa polttaa ja tarjota kavereilleen. Tämä taas toisi häihin vähän sitä vanhan ajan Hollywoodin henkeä. Sikaribaariin on helppo keksiä monia erilaisia esille panoja ja teemavärejä voi hyödyntää esimerkiksi tulitikkuaskeissa.

Miten tämä kaikki on sitten nivoutunut yhteen päässäni? Tällä hetkellä minulla on visio valkoisista pöytäliinoista, jonka keskellä kulkisi tummansininen kaitaliina. Servetit voisivat olla hiekan väriset, ehkä pellavakankaasta tehdyt. Tiffany blue- väriä voisi hyödyntää pienissä yksityiskohdassa, esimerkiksi vieraslahjarasioissa, jolloin ne myös muistuttaisivat Tiffanyn ikonisia korurasioita.

Tässä vielä muutama hauska teemaan sopiva yksityiskohta. Tuo pöytänumeroiden laittaminen lasipulloon on mielestäni paitsi kiva, mutta myös käytännöllinen yksityiskohta. Nimittäin jos pöytänumeron laittaa paperin kummallekin puolelle niin pöydän numero näkyy tarvittaessa moneen eri suuntaan toisin kuin esimerkiksi yksipuolisissa kehyksissä.

Aluksi näiden kahden teeman yhdistäminen tuntui lähes mahdottomalta, mutta kun tässä on alkanut pikku hiljaa kasailla ideoita ja ajatuksia niin vihdoin uskon, että tästä tulee varmasti vielä hieno ja juuri meidän näköinen kokonaisuus :) En halua seurata kumpaakaan teemaa liian orjallisesti vaan ottaa lähinnä niistä vaikutteita häihimme. Lopullinen toteutus tulee varmasti riippumaan paljon myös juhlatilasta.

Olisi kiva kuulla, että millaisia ajatuksia teillä on eri teemoista ja väreistä häissä? :)

4 kommenttia:

  1. Ihanat värit ja sopivat tietysti juhlapaikkaanne merenrannalla hyvin. Meillä ei mitään erityistä "teemaa" ole, mutta tietysti värimaailma on päätetty. Meille toki olisi helppo luoda teema, kun menemme naimisiin vanhassa vankilassa, mutta sellaista teemaa en halua. Meillä väreinä on luonnonläheiset vaaleanpunasävyt sekä tummansininen, joka näkyy sulhasen ja bestmanien vaatetuksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emma! :) Mekään emme halua seurata kovin tarkasti mitään tiettyä teemaa, mutta nämä kaksi postauksessa mainitsemaani toimivat hyvänä inspiraation lähteenä, joista voi ottaa vaikutteita. Itsekään en kyllä häihin haluaisi vankila-teemaa, vaikka tuo teidän hääpaikka muuten upeat puitteet tarjoaakin :) Onneksi teemaväreilläkin pääsee suunnittelussa jo pitkälle! Itsekin pidän vaaleanpunaisen ja tummansinisen yhdistelmästä todella paljon :)

      Poista
  2. Ihania tunnelmakuvia! Mielestäni teemanne sopivat oikein hyvin yhteen ja väripaletti on todella kaunis. :) Meillä teema syntyi juhlapaikkaa valitessa. Koska juhlapaikkamme oli vanha kaivos, oli luontevaa, että korostimme tehdasmaisuutta ja tummia värejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos kommentistasi Marjo! :) Vanha kaivos kuulostaa todella uniikilta ja hauskalta juhlapaikalta :)

      Poista